YOGA4KIDZ

Pilot

In zeven weken gaan we spelenderwijs ontspannen en bewegen. 

De kinderen zullen onder andere kennismaken met, yoga, ademtechnieken en klanken.

 

De groep start bij minimaal 5 aanmeldingen!

  

De lessen

 

Onze lessen geven kinderen de ruimte hun zelfvertrouwen te vergroten en ontspanning te ervaren. Aan de hand van diverse thema's worden ze meegenomen en zo in contact te komen met zichzelf en andere kinderen.

 

De (kinder) yogatechnieken zijn verassend simpel en zeer doeltreffend, maar vooral… erg leuk! Het kenmerkende is de afwisseling van dynamische bewegingen en ontspanning. Kindgerichte yogahoudingen worden thematisch aangevuld met o.a. liedjes, dans, (meditatie) verhalen en ademspelletjes die aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. 

 

Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van hun ademhaling, ontwikkelen ze hun zintuigen  en leren makkelijker en sneller te ontspannen. Verder wordt hun fantasie en creativiteit bevordert en vergroten ze hun sociale vaardigheden. Het resultaat hiervan is dat ze op deze manier  zichzelf en anderen leren te accepteren zoals ze zijn. 

 

 Voordelen

 

Yoga is een geweldige manier kinderen te helpen hun energie in evenwicht te brengen, het immuunsysteem te versterken, de concentratie te vergroten en de flexibiliteit van hun geheugen en lichaam te verbeteren.