ESSENTIELE OLIEN

De essentiële oliën die wij gebruiken in de yoga studio zijn van doTERRA, deze oliën hebben een hoge therapeutische kwaliteit. Een ander pluspunt is dat de doTERRA oliën eerlijk geproduceerd worden en bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de natuur en leef gemeenschap. 

 

WAT ZIJN ESSENTIËLE OLIËN?

 

Essentiële oliën zijn de natuurlijke, geurige vloeistoffen die we vinden in natuurlijk groeiende materialen. Etherische oliën, ook wel ‘essences’ genoemd, zijn botanische extracten van verschillende plantaardige materialen, en komen niet alleen uit bloemen, maar ook uit kruiden, bomen en diverse andere plantenmateriaal. Etherische oliën zijn voorheen gebruikt door sjamanen en genezers die al eeuwen de geneeskracht van deze extracten hebben gebruikt. Afhankelijk van de gebruikte extracten kan de gebruiker een ontgiftend, reinigend gevoel of rustgevende spanning van pijnlijke spieren ervaren.  Essentiële oliën kunnen helpen bij het herstel in de evenwicht van hormonale schommelingen of chakras te herstellen en de gevoelens van rust en vrede te bevorderen.

Etherische Olie wordt al eeuwen in verschillende culturen en godsdiensten gebruikt om het lichaam en geest te voeden, net als yoga.

 

HOE WORDEN DE OLIEN GEBRUIKT OM MIJN YOGA TE VERBETEREN? 

 

Etherische of essentiële oliën zijn extreem krachtig en moeten daarom onder begeleiding gebruikt worden. De oliën die wij bijvoorbeeld gebruiken zijn bv.:  

  • lavendel voor het bevorderen van ontspanning 
  • citroengras om te revitaliseren en te stimuleren
  • sinaasappel voor ontspanning en verkwikking 
  • pepermunt voor het openen van de sinus zodat we in een actieve les de zuurstof beter inademen 

 

Hoe te gebruiken: met een diffuser, die aromatisch de ruimte vult met een speciale olie. Dit kan een reinigende olie zijn of bijvoorbeeld een olie die zorgt dat we wat actiever worden.

 

Een andere manier de olie te gebruiken, is door de olie direct op de huid te smeren. De olie verdunnen we met een draagolie en deze kun je dan op de polsen, achter de oren of in nek, of zelf op je derde oog  smeren . Yoga aroma-oliën kunnen op elk moment van de dag of nacht als geur op de polsen worden gesmeerd.