YOGASTIJLEN

 

Misschien heb je al yoga ervaring of wordt dit de eerste keer dat je op een yogamat staat. Yoga is voor iedereen en voor elke leeftijd. 

 

Als je op zoek bent naar een rustige yoga vorm waarbij de focus ligt op het ontspannen van het lichaam en op een rustige manier yogahoudingen uitvoeren, Yin Yoga (Hatha Yoga goed bij je. De Hatha les starten we bij voldoende deelnemers)

 

 

 

Wanneer yoga helemaal nieuw voor je is, wees dan bewust dat het soms een paar lessen duurt voordat je gewend raakt aan de yogahoudingen. Geef jezelf de tijd en heb geen verwachtingen.

 

Heb je vragen? Stuur ons een bericht, of schrijf je in en kom ervaren wat yoga voor je kan betekenen!

 

 

 

"Je adem is het leven. Soms hoef je alleen maar te ademen om rust te vinden".

Bij voldoende deelnemers start deze les!

 

 

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Door yoga proberen we hierin een balans te vinden. 

 

Bij Hatha yoga staat de adem centraal. De adem is de dragende kracht in elke beweging en zorgt voor verbinding tussen lichaam en geest om helemaal in het hier en nu te zijn. Tijdens de Hatha yogales worden staande, zittende en liggende houdingen afgewisseld. Bij de opbouw van de houdingen werken we van dynamisch naar statisch, waarin herhaling zorgt voor verdieping. Het tempo is rustig en er is genoeg ruimte om langzaam in een houding te komen. Elke les is aan te passen naar ieders mogelijkheden, dus iedereen is welkom.

 

Yin Yoga werkt in op de dieper gelegen weefsels zoals gewrichten, banden, pezen en bindweefsel. Deze weefsels zijn stugger dan spieren, waardoor meer tijd nodig is om erop in te werken. Dit kan door licht te stretchen of door de zwaartekracht te gebruiken. Yin yoga onderstreept dat elk lichaamsbouw uniek is, alle houdingen worden zittend of liggend op de grond gedaan. 

"De grootste openbaring is stilte"