YOGASTIJLEN

 

Misschien heb je al yoga ervaring of wordt dit de eerste keer dat je op een yogamat staat. Yoga is voor iedereen en voor elke leeftijd. Yoga Studio Bhavana biedt verschillende yoga vormen aan. Zo is er altijd een stijl die bij je past.

 

Als je op zoek bent naar een rustige yoga vorm waarbij de focus ligt op het ontspannen van het lichaaam en op een rustige manier yogahoudingen uitvoeren, dan past Aroma Yoga, Yin Yoga of Hatha Yoga goed bij je.

 

Wil je liever een yogavorm met veel afwisseling van actieve en ontspannende houdingen in een vloeiende beweging, dan kan je de Kundalini  les volgen.

 

Sta je open voor een hele nieuwe Yoga ervaring en wil je voelen wat de combinatie van het zingen van Mantra's in combinatie met Yoga voor diepere betekenis geven op je pad naar eenheid en toewijding. Dan ben je welkom in onze Bhakti Yoga les. 

 

Wanneer yoga helemaal nieuw voor je is, wees dan bewust dat het soms een paar lessen duurt voordat je gewend raakt aan de yogahoudingen. Geef jezelf de tijd en heb geen verwachtingen.

 

Heb je vragen? Stuur ons een bericht, of schrijf je in en kom ervaren wat yoga voor je kan betekenen!

 

 

 

"Je adem is het leven. Soms hoef je alleen maar te ademen om rust te vinden".

 

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn. Door yoga proberen we hierin een balans te vinden. 

 

Bij Hatha yoga staat de adem centraal. De adem is de dragende kracht in elke beweging en zorgt voor verbinding tussen lichaam en geest om helemaal in het hier en nu te zijn. Tijdens de Hatha yogales worden staande, zittende en liggende houdingen afgewisseld. Bij de opbouw van de houdingen werken we van dynamisch naar statisch, waarin herhaling zorgt voor verdieping. Het tempo is rustig en er is genoeg ruimte om langzaam in een houding te komen. Elke les is aan te passen naar ieders mogelijkheden, dus iedereen is welkom.

 

Yin Yoga werkt in op de dieper gelegen weefsels zoals gewrichten, banden, pezen en bindweefsel. Deze weefsels zijn stugger dan spieren, waardoor meer tijd nodig is om erop in te werken. Dit kan door licht te stretchen of door de zwaartekracht te gebruiken. Yin yoga onderstreept dat elk lichaamsbouw uniek is, alle houdingen worden zittend of liggend op de grond gedaan. 

 

‘’Kundalini Yoga is een eeuwenoude en krachtige vorm  van yoga die ervoor zorgt dat er heel veel energie in het lichaam vrijkomt, door het openen van je Chakra’s. Chakra’s kunnen omschreven worden als energiezones in het lichaam die belangrijk zijn voor een goede balans van energiestromen in je lichaam. Deze vorm van yoga die oorspronkelijk alleen voorbestemd was voor een select gezelschap van yogi’s. Kundalini Yoga, werd eind jaren 60 naar het Westen gebracht door Yogi Bhajan, omdat hij van mening was dat juist hier in het Westen er een  grote behoefte was aan deze vorm van yoga.

"Bhakti-yoga is, net als elke andere vorm van yoga, een weg van toewijding naar zelfrealisatie, naar een ervaring van eenheid met alles.

Een manier die plek in jezelf te vinden is door het zingen van hymnes en Mantra’s. Houd je van zingen  en zou je ook meer te weten willen komen over de Mantra’s die onder andere bij  Kundalini Yoga gebruikt worden? Kom dan gezellig naar de Bhakti Yoga avond. Je hoeft zeker niet de nieuwe Voice of Holland te zijn om mee te doen, zolang je  openstaat voor de Mantra’s en hun betekenis. Kom zelf ervaren wat de heilzame werking een avondje zingen je oplevert.

Stoel Yoga is een bewegingsvorm die voor iedereen bereikbaar is, ongeacht fysieke lenigheid of conditie niveau.

 

VOORDELEN

  • Het is goed voor de spieren
  • Het maakt gewrichten soepeler
  • Het verbetert de doorbloeding
  • Het verminderd spanningen
  • Het verbetert je concentratie
  • Het verbetert je motoriek 

Stoel Yoga maakt je fitter en rustiger van lichaam en geest!

Bij Stoel Yoga staat Ontspannend genieten voorop!

"De grootste openbaring is stilte"