YIN YOGA  & KLANKEN

 

 

 

Vrijdag 19 november 2021

 

19:30 - 20:30 uur

 

Deze les combineert herstellende en rustgevende klanken met de kracht van Yin Yoga. Het doel is om jou vrij van stress en spanning weer lekker in je vel te laten voelen.

De les start met fijne yoga houdingen gericht op het naar binnen keren in je lichaam. Dit gecombineerd met de warme klanken van o.a. klankschalen en Hapi drum zorgen voor een extra weldaad tijdens je ontspanning of savasana.

KLANK

Ons lichaam reageert op klanken die door de lucht reizen, de frequenties en vibraties die hiervan het gevolg zijn. Dit effect kan een belangrijke rol spelen in zowel ons lichamelijke als mentale herstel. Harmonische geluidsfrequenties kunnen de achtergebleven vibraties van stress, ziekte en depressie afvoeren, die soms in ons lichaam blijven sluimeren.

YIN YOGA

Yin Yoga is een yogavorm waarbij je de houdingen langer vasthoudt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbetert de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger). In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen.

Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, los te laten. Yin yoga heeft een relatief rustige vorm. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan oncomfortabel aan gaan voelen wat je uitdaagt niet alleen je fysieke lichaam te ontspannen maar ook het mentale lichaam! 

Yin & Klanken is toegankelijk voor iedereen, dus ook zonder enige yoga ervaring!

 

 

Meld je nu aan

 

20,00 euro p/p