MEDITATIE & KLANKCONCERTEN 

Klankconcerten 

 

 

 

 Bergen op Zoom 

 

Klankconcert

 

 

Zondag 5 februari | 10:00 - 11:00 uur

Zondag 26 februari | 10:00 - 11:00 uur (VOL)

 

 

 

  

Locatie: Bernadettestraat 4 te Bergen op Zoom

Een klank-ligconcert, ook wel ”klankbad” genoemd, is voor velen een ervaring van pure ontspanning. Comfortabel liggend op een matrasje, even niets moeten, de aandacht naar binnen gekeerd, ervaren hoe de klanken op je inspelen en je weer opnieuw afstemmen.

 

 Laat je meevoeren op een innerlijke reis van ontspanning, stilte en heling. Een warm bad van kristallen & Tibetaanse klankschalen, chakra klankbuizen en Chinese gong. 

De schalen hebben een reinigend en zuiverend effect en zenden een krachtige en pure resonantie uit. Samen bespeeld, ontwikkeld zich een wonderbaarlijk harmonisch energetisch klankspel. Diep doordringend in al onze lichaamslagen, is het communicatie op het hoogst ervaarbare niveau. De hoogfrequente trillingen brengen je  naar een diepe ontspanning. 

 

Belangrijk: Trek gemakkelijk zittende kleding aan dat niet knelt.

Vergeet niet je eigen yogamat, dekentje of kussen  voor je nek mee te nemen.

 

Arend bespeelt de Didgeridoo

KLANKHEALING

 

Wat is klankhealing?

 

Healing door middel van klank is al heel oud.

Oude beschavingen hadden al lang ontdekt dat klank in staat was mensen tot rust te brengen. Ofwel datgene in balans brengen wat niet in harmonie was.

Met behulp van klank kunnen we ons lichaam of delen daarvan in trilling brengen. Door klanken te maken die harmoniëren met onze natuurlijke resonantiefrequenties is het mogelijk de balans weer te herstellen doordat zo de trillingen van ons lichaam weer naar hun natuurlijke frequenties worden teruggebracht.

 

Hoe gaat klankhealing in zijn werk?

 

Men ligt met gemakkelijke kleding op een yogamat. Vervolgens worden er klankschalen op of om het lichaam gezet die op een bepaalde manier aangeslagen worden. Door het aanslaan van een klankschaal ontstaan trillingen die ontspannend en ordenend werken. De klankschalen brengen harmonische boventoonrijke klanken voort, die een diepe uitwerking hebben op lichaam en geest. Het lichaam bestaat voor meer dan 70 % uit water, klank (trilling) verplaatst zich met een hoge snelheid door water. Het gevolg is een innerlijke massage.

 

Voor wie is klank- en healing therapie geschikt?

 

  • Als je wilt genieten van een diepe ontspanning en innerlijke rust.
  • Voor mensen met stressklachten.
  • Voor mensen die verlichting zoeken voor lichamelijke klachten.

 

Meditatie

 

Meditatie betekend ' vertrouwd raken met ' en is een manier je aandacht te trainen in het hier en nu te zijn. In ons drukke leven wordt er voortdurend een aanslag op onze zintuigen gepleegd. Meditatie is een prachtige manier op ontdekkingsreis te gaan. Je creëert keuzevrijheid in plaats van dat je je  laat bepalen door het gedrag van anderen of gewoontepatronen. 

 

Wat levert je dit op 

  • Minder stress angsten en somberheid 
  • Betere cognitieve vaardigheden
  • Vergroot je creativiteit
  • Slaapt beter
  • Verlaagt risico hartziekten

 

Mediteren is kennis krijgen 

 

Onderwerpen die we onder andere behandelen zijn: ademhaling, aandacht, geluk etc. We staan stil bij het onderscheiden van welke gedachten goed en heilzaam voor je zijn. Je leert hoe je afstand neemt van deze  gedachten. De ademhaling is de rode draad bij alle oefeningen die we doen. 

Sonos Versus Tibetaanse Klankschalen

 

De bijzondere kracht van klankschalen versus Sonos speakers op de beursvloer.

Wil jij deze bijzonder helende klanken zelf ervaren, bezoek dan één van onze klankconcerten, naar innerlijke rust & harmonie.