STUDIO

Bedankt voor je bezoek aan Yoga Studio Bhavana. Onze nieuwe studio bevindt zich op de begane grond van Ondernemerscentrum Het Plein. In de sfeervolle en rustige omgeving is het een thuiskomen in een inspirerende zoektocht naar jezelf. We bieden bij Yoga Studio Bhavana yoga vormen aan waardoor er altijd een yogastijl is die bij je past. Vind je het moeilijk een keuze te maken dan helpen we je graag bij het maken van een keuze. Daarnaast bieden wij in Heerle en Bergen op Zoom klankconcerten en meditatie aan. 

 

Bovenal staat bij Yoga Studio Bhavana de persoonlijke aandacht op elke niveau centraal!

 

DE STUDIO

 

De yoga studio is niet ver gelegen van Plein 13 in Bergen op Zoom. Onze studio heeft een lichte en sfeervolle inrichting. Je vindt onze studio op de beneden verdieping en is goed bereikbaar voor iedereen. Er is voldoende ruimte om lekker te ontspannen, verse biologische thee kunt drinken een dadel eten of ontspannen een boek lezen. Na iedere les drinken we altijd een kopje thee. Je hoeft voor een yoga les zelf geen materialen mee te nemen, deze zijn aanwezig. स्वागतम = welkom!

 

LOCATIE EN PARKEREN

 

De studio bevindt zich aan de Louis Porquinlaan 1 ( in het voormalige gezondheidscentrum) Je kunt aan de voor -en achterzijde van het gebouw parkeren (let op de parkeertijden) Bij de AH aan de overzijde en Gymnasium Juvenaat kun je gratis parkeren (let op de openingstijden). De ingang bevindt zich aan de voorzijde van het gebouw. De deur is altijd

15 minuten voor aanvang van de les open en sluit wanneer de les begint.

 

Betaald Parkeren: 

Maandag t/m zaterdag 09:00 - 18:30 uur

Vrijdag 09:00 - 21:00 uur

 

Om het milieu te sparen kom je met de fiets of te voet. Dit is uiteraard ook beter voor je gezondheid! 

 

WAT IS DE BETEKENIS VAN HET WOORD BHAVANA?

 

Bhavana staat voor mentale ontwikkeling, in het Boeddhisme spreken we van meditatie. Door het ontwikkelen van je geest en je open op te stellen zorg je ervoor je opgedane ervaringen in alle rust te verwerken. Jij bent de kern van je puurste vorm van het er zijn in het hier en nu! 

DOCENTEN

Door yoga lessen te volgen kwam ik erachter dat ik balans en zachtheid nodig had in mijn lijf.  

 

In 2012 ben ik gestart met mijn Hatha yoga opleiding, dit was een mooie weg mezelf te herontdekken. Hier leerde ik hoe ik uit mijn hoofd kon komen door meer energie naar mijn lichaam te brengen.  Een bijzonder groeiproces waarin het leren voelen en jezelf stil te zetten, centraal staat.

 

Yoga helpt je je ware innerlijk naar buiten te brengen en bevordert je persoonlijke groei. Het pad dat ik vanaf dat moment volg, van strijd en emotie is een levensles waarin je nooit bent uitgeleerd! Het bewust afstand nemen van oude gewoontes en meer in het hier en nu te leven, dat is wat ik als yoga docente wil overbrengen op mijn deelnemers.

 

Inmiddels heb ik meerdere (yoga) opleidingen gevolgd waaronder Kinderyoga, Yin yoga en Stoel yoga. Daarnaast ben ik als leefstijl/life coach actief op de verschillende levens gebieden. 

 

Een nieuwe passie is het werken met etherische oliën als aromatherapeut en hoe ik de oliën kan inzetten tijdens mijn yoga les. 

Ongeveer  vijf jaar geleden  kwam ik zelf in aanraking met Kundalini Yoga en was ik meteen verkocht door  de combinatie van de ( soms uitdagende ) yoga oefeningen en houdingen de meditaties en de mantra’s die vaak gebruikt worden!

 

Dankzij Kundalini Yoga, ook wel de yoga van het bewustzijn genaamd, kreeg ik de instrumenten aangereikt bewuster te worden van  mijn eigen ik, meer in mijn eigen kracht te staan, meer zelfvertrouwen te krijgen en een andere houding aan te nemen tegen over alles wat om me heen gebeurt.

 

Werkzaam als Customer Service Representative bij een chemisch bedrijf, vond ik vooral een manier om meer innerlijke rust en balans te vinden in de soms drukke en stressvolle tijden.

 

Om mezelf verder te verdiepen in Kundalini Yoga, heb ik 2,5 jaar geleden  de opleiding KRI Certified Kundalini Yoga level I gevolgd in Antwerpen.

 

En geïnspireerd door mijn eigen  yoga teachers, wil ik  net zoals Yogi Bhajan, die eind jaren  60 Kundalini  Yoga naar het Westen bracht,  mijn steentje bijdragen meer mensen zelf te laten ervaren hoe krachtig en positief de  werking van Kundalini Yoga is  en hoe je dit ook buiten de lessen in je dagelijks leven kan integreren.                                                

 

“ Travel light, live light, spread the light, be the light.” 

 

- Yogi Bhajan -       

In 2013 maakte ik voor het eerst kennis met klankschalen. In hetzelfde jaar had ik een klankconcert bijgewoond wat achteraf een bijzondere ervaring was. Het was een gevoel van totale reset, van lichaam en geest.

Dit fijne gevoel wilde ik met anderen delen, in 2014 deed zich de situatie voor een cursus klankhealing te volgen. Kort hierna ben ik gestart met het verzorgen van klanksessies in Bergen op Zoom en Heerle.

Verder ben ik Mindfulness coach en vanaf 2015 in het bezit van mijn certificaat in de traditionele Thai Massage. Deze opleiding heb ik gevolgd in Chiang Mai, Thailand. Bovendien heb ik een passie voor het Boeddhisme en meditatie. Sinds afgelopen jaar verzorg ik de meditatie lessen voor Yoga Studio Bhavana.

Geïnspireerd door tradities en ceremonies van de oude volken brengt ik je met geduld en toewijding in contact met jouw hogere bewustzijn. 

Mede door mijn jarenlange ervaring als muzikant  en componist gebruik ik traditionele instrumenten, zoals de Didgeridoo en Sjamanentromnel bij klankconcerten, ceremonies, healings en als coach.

" Met behulp van oeroude klanken laat ik je zonder ruis van rationele gedachten je ware zelf ontdekken en zet de poort open voor diepere inzichten en antwoorden."