kennismaking

Mijn naam is Irma Vorstenbosch, ik ben in-company werkzaam als fitnesscoach/bewegingscoach. Daarnaast verzorg ik groepstrainingen en life coaching op het gebied van stress/burn-out en beweging.

 

Door meditatie sessies en yoga heb ik destijds besloten de opleiding yoga docente te gaan volgen en zo rust te creëren in mijn leven. Wat mij verraste is het feit dat yoga zoveel veranderingen teweeg kan brengen in je leven. O.a. je ware innerlijke naar buiten te brengen en het bevorderen van persoonlijke groei. Dit geeft rust en maakt je sterk. We leven in een stress volle maatschappij waarin we heel veel moeten doen. Door het nemen van kleine stappen kun je daar verandering in brengen. Sta eens stil bij het feit dat het niets kost om adem te halen. De kleine dingen die we vaak vergeten, kijk rond en neem hetgeen je ziet één minuut echt waar. Door waar te nemen ga je meer waarderen wat je hebt!

 

Yoga bied je daarnaast de handvatten bewuster van je lichaam te worden zodat je je bijvoorbeeld beter kunt ontspannen. Ook de ademhaling speelt in de yoga een rol: vaak halen we slechts oppervlakkig adem, waarmee we niet onze gehele longcapaciteit benutten. Dit heeft als gevolg dat we gespannen en gehaast door het leven gaan. Het bewust bezig zijn met de yogahoudingen heeft o.a. ook een positief effect op je lichaamshouding.

 

Yoga geeft stilte, rust en vreugde. Het geeft mij innerlijke kracht en kalmte en een diep gevoel van geborgenheid. Het is een prachtige methode voor jong en oud je lichaam krachtig, gezond en flexibel te houden.

 

Mijn innerlijke balans ervaringen wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen en ze zo de rust in zichzelf helpen ontdekken.

 

Namastè 

 

Irma

 

 

 

Het woord Yoga betekent verbinden, samenvoegen, vereniging en eenheid. Patanjali schreef hét klassieke werk over de yoga; de yoga Sutra's. Hij omschreef de yoga in het kort als "Yoga Citta Vrtti Nirodha" wat zoveel betekent als: "het stilleggen of beheersen van de wervelingen van de geest".